Energie aanbiedingen

Voor u geselecteerde aanbiedingen van diverse energie providers zoals E-ON, Eneco, Essent, NUON en veel meer.
Bekijk deze pagina vrijblijvend. De actie aanbiedingen en speciale prijzen zijn soms erg voordeling, wij proberen deze pagina regelmatig van een update te voorzien. Zodat u een goed beeld heeft van de diverse in de markt actief zijnde tarieven en aanbod. Wilt u overstappen van uw huidige leverancier gas of electra dan hopen wij dat hier een voor u interessante aanbieding bij zit.

Essent aanbiedingen
Wilt u overstappen naar de Groene stroom en Gas van Essent? Klikt u dan hier.

E.ON aanbiedingen
Energieleveranciers vergelijken
E.ON Internettarieven, stap over en bespaar

Wilt u overstappen naar EON? Klikt u dan hier.

NUON gas en electra aanbiedingen
Nuon groenstroom, stap nu over!
Nuon vasteprijs energie, de zekerheid van een vaste energieprijs

Wilt u overstappen naar de producten en diensten van NUON? Klikt u dan hier.

Overstappen naar NL Energie
3x op rij als goedkoopste getest door de Consumentenbond
Start met energie vergelijken en kies voor de laagste prijs. NederlandEnergie.nl
Wilt u gebruik maken van de dienstverlening van NL Energie? Klikt u dan hier.

DONG Energie aanbiedingen
Dong Energy tarieven
Direct overstappen naar Dong Energy

Wilt u overstappen naar voordelige energie dienstverlening van DONG? Klikt u dan hier.

Energiedirect.nl aanbiedingen
Voorkom prijsstijgingen. Zet je energietarief voor 1 of 5 jaar vast
Lage tarieven en 24 uur per dag online service

Overstappen naar Energiedirect? Klikt u dan hier.

De energie rekening

Waarom mensen toch overstappen van energieleverancier

In het begin toen de energiemarkt open werd gemaakt moesten we er aan wennen. Je vertrouwde gas en electriciteit verhuizen naar een andere leverancier. Puur omdat iets goedkoper zou zijn. "Waarvoor is dat nodig, alles werkt toch gewoon?", was een veel gehoorde vraag. Nu enige tijd later worden we als consument geconfronteerd met een toenemende stijging in de energieprijs. Simpel gezegd je gaat meer, soms veel meer, betalen voor de stroom die je verbuikt en het gebakken eitje wat je op zondagmorgen kookt. En als je niet oppast ben jij degene die zich laat verleiden tot vastzetten van een tarief die op zich voordelig lijkt maar achteraf toch te duur betaald is.

Mede daarom is het nu geaccepteerd dat je als consument zo nu en dan verder kijkt en vergelijkt. De voordelen kunnen best aantrekkelijk zijn. Er zijn nu eenmaal verschillen van energietarieven tussen de providers. Als voorbeeld kun je de stroomtarieven per kWh vergelijken. U moet jaarlijks de meterstanden doorgeven dus de gegevens ten aanzien van uw verbruik zijn beschikbaar. Op basis van deze gegevens en een vergelijking kunt u zien wat een mogelijk besparing is. Het voordeel kan in honderden euro's per jaar oplopen.

Groene en grijze stroom

Bij de meeste leveranciers kunt u de zogenaamde Groene stroom afnemen. Groen betekent dat de energie gewonnen wordt uit alternatieve bronnen. Bijvoorbeeld windenergie, biomassa, waterkrachtcentrales (deze vooral in Scandinavie). Het gebruik van Groene stroom levert vooral een beparing op het millieu. Maar er zijn nog andere manieren om (Groene of grijze) stroom te verbuiken! Zonnepanelen hebben de toekomst zegt men wel eens. Bij hogere energieprijzen daalt de terugverdientijd van deze moderne oplossing. Grijze stroom of energie wordt doorgaans opgewekt uit fossiele brandstoffen die minder millieu vriendelijk zijn.

Ja ik wil overstappen

Indien u besloten heeft om van leverancier te wisselen dan kunt de overstap wagen. Verschillende aanbieders van gas en stroom ontvangen u graag en met open armen. Een overstapservice is zoiets wat u leven makkelijk kan maken. Let erop dat u toch gebruik maakt van een aangetekende opzegbrief. Zo kunt u altijd aantonen dat u heeft opzegd.