Fiets leasen?

Fiets leasen?

fiets-afbeelding

Naast de lease auto nu ook de lease fiets

Een lease auto kent iedereen wel, maar nu worden er ook lease fietsen aangeboden. Een zinvol idee of lijkt het interessanter dan het eigenlijk is? Waar een lease auto vooral in trek is bij werkend Nederland kan een lease fiets ook aantrekkelijk zijn voor mensen die niet op de fiets naar hun werk gaan.

Lease goedkoper dan kopen?

Is een lease fiets dan wel goedkoper dan een fiets die je zelf koopt? Dat ligt er helemaal aan wat je met de fiets van plan bent. Een elektrische fiets (een goede) is al snel meer dan 2.000 euro in kosten. Een behoorlijke aanschaf prijs dus. Wil je wel elektrisch fietsen meer niet direct zoveel geld betalen? Dan kan een lease fiets bij je passen. Alleen komt er bij een lease constructie weer een abonnement of contract kijken. Je least de fiets in dit geval voor een bepaalde periode. In die periode ben je verzekerd van onderhoud en reparaties, die zitten in je maandelijkse lease bedrag opgenomen. Zelfs een fietsverzekering en een diefstalverzekering zijn onderdeel (of kunnen dit in in ieder geval zijn) van je lease bedrag. Onze tip is wel kijk altijd even goed naar de kleine lettertjes op het gebied van eigen risico en welk bedrag daar mee gemoeid is. Kortom blijf zelf goed nadenken of deze mogelijkheid bij jou past. Stelregel blijft dat leasen (of het nu een auto of een fiets is) betalen voor iets is wat niet jouw eigendom is. Net zoals een private lease auto aan het einde van de lease periode niet van jou is, is een lease fiets dit ook niet. Wil je op dat moment dus een fiets kopen, dan moet je er rekening mee houden dat je geen fiets kunt inruilen.

Lease fiets via het werk?

Het is sinds 2020 mogelijk om een lease fiets via de werkgever te ontvangen. Hou er dan wel even rekening mee, dat de kilometervergoeding (die je nu waarschijnlijk ontvangt) komt te vervallen. Bereken dus zelf of het voordelig is voor jou om een fiets-lease-plan via je werkgever aan te gaan. Meer informatie vind je op deze handige website van de ANWB.

Facebook Reacties

Geef een reactie